top of page
Praktijk Śiva erkend diëtist Bredene Oostende intuïtief eten, emotioneel eten, eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating), selectief eetgedrag (ARFID)
Over mij: Kop

HET IDEE ACHTER PRAKTIJK ŚIVA

Over mij: Tekst
Praktijk Śiva erkend diëtist Bredene Oostende intuïtief eten, emotioneel eten, eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia ner

De kracht van transformatie

Omdat ook ik al enkele jaren actief bezig ben met mijn eigen traject om voluit en vrij te leven, groeide bij mij de nood om mijn praktijk nog meer te doen aansluiten bij mijn huidige visie en manier van werken.

Het begon enkele jaren geleden als Diëtiste Aan Zee. Met de kennis en ervaring die ik toen had, vond ik dat toen een heel duidelijke en gepaste naam voor de praktijk. Maar het miste diepgang en betekenis. Door mijn eigen groeitraject en het feit dat ik geleerd heb om gevoelens niet meer te onderdrukken, maar ze te omarmen als mijn raadgevers, kwam het idee naar boven voor een nieuwe naam en een nieuw bijpassend logo.

Het idee achter de naam 'Śiva'

  • Het is één van de belangrijkste goden in het Hindoeïsme die staat voor transformatie, ontwikkeling en groei.

  • Hij symboliseert de cyclus van schepping en vernietiging en refereert zo naar het loslaten van oude gewoontes en denkwijzen waardoor er ruimte komt voor het creëren van iets nieuws dat je volledig zelf kan invullen. Op die manier bevordert Śiva welzijn in een brede zin.

  • Een leven in verandering stuurt ook aan op een leven in het nu, op bewust aanwezig zijn en bezig zijn met wat er op dit moment gebeurt.

  • Een boom staat eveneens symbool voor groei, kracht en persoonlijke ontwikkeling.

  • Met zijn wortels diep in de grond stabiliseert een boom zich en vormt hij een stevige basis voor zichzelf. Met je beide voeten stevig op de grond creëer ook jij een stevige basis voor jezelf wat je weerbaar en veerkrachtig maakt.

  • Het groeiproces van een boom vraagt tijd, veel tijd. Geef jezelf daarom de tijd om te groeien en stevige wortels te vormen.

  • Iedere boom is uniek en groeit op zijn eigen tempo uit tot zijn eigen specifieke vorm, al dan niet getekend door gebeurtenissen en ervaringen. Hiermee wil ik je stimuleren om jezelf te zijn, uniek zoals je bent.

Het idee achter de levensboom

Praktijk Śiva erkend diëtist Bredene Oostende intuïtief eten, emotioneel eten, eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating), selectief eetgedrag (ARFID)
bottom of page